KENYATAAN MEDIA PEMBAHAGIAN TANAH YANG TIDAK ADIL

>> Saturday, May 21, 2011

Kerja-kerja pembinaan sedang rancak dijalankan, walaupun papan tanda belum dinaikkan tetapi mereka telah mula membuat piling.. tak sabar-sabar

Jadi juga projek Pasaraya Maideen ni di tengah-tengah Kg Sg Tapah Tambahan.. orang Perak tak mampu kendali projek sebesar ni ke, semua orang luar dari pemilik sampai le ke kontraktorJalan yang lenggang dan tenang ini akan dipenuhi dengan hingar bingar kenderaan yang keluar masuk ke kg aku sayangi ini.. walaupun pemilik pasaraya ini tidak mengambil tanah-tanah mereka yang berada di sekitar pasaraya ini buat masa ini, apa akan jadi apabila kenderaan yang bertali arus masuk dan keluar dari kawasan ini, dengan ruang parkir yang tidak dapat menampung kenderaan yang datang , mereka akan meletakkan kenderaan di sepanjang jalan ini, dan pada masa itu penduduk di sekitar akan terpaksa melepaskan tanah-tanah dengan harga yang tidak munasabah, mereka akan mengunakan akta yang tidak adil kepada penduduk-penduduk.. lantak kome le , rumah mak aku kat lorang 3, tapi x boleh juga sebab bunyi kereta akan ngangu anak aku nak tidor.. jadi aku akan tetap buat bising selagi kome tak senyap.. lupa pulak ye apa nak jadi dengan pengusaha kedai-kedai runcit di sekitar Manjoi dan peniaga di Pasar Pagi UMNO dan PAS..? Nazri ko nak jadikan kampung ini sebagai apa ye..


KP : Apakah mereka semua tidak memikirkan tentang masalah sosial yang akan di penduduk kampung ini akan hadapi nanti, apakah mereka nak jadikan kampung ini sebagai pusat longokan mat-mat lepak yang sekarang ini pun mereka tidak dapat menguranginya , apakah peranan ketua kampung Tn Hj Omar????

0 comments:

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP