Pergerakan Freemason Di Ipoh

>> Thursday, March 12, 2009


Klik pada gambar untuk grafik yang jelas




Dua hari lepas teman dalam perjalanan balik ke ofis, hati tergerak untuk pergi ke sebuah rumah misteri yang dah lama teman nak selidik, menyusuri jalan Tiger Lane, selepas dari Sek Menengah Izuddin dan lebih kurang 200m Pejabat Veterinar tuan/puan akan dapat melihat sebuah rumah besar yang agak klasik tetapi teman rasa masih berpenghuni kerana terdapat 2 ekor anjing yang dilepaskan di dalam kawasan tersebut. Ya Allah amat terkejut teman apabila memang terpampang lambang Freemason di binaan pagarnya dan di atas rumahnya juga terdapat simbol tersebut yang di ukir elok.. setahu teman rumah ni sudah lama, tetapi apakah mereka tidak tahu bahayanya pergerakan ini..?

GreenBoy: nampaknya orang Perak dah lama tahu tapi saja buat-buat tak tahu, hebat orang Perak ni.

12 comments:

Anonymous July 5, 2009 at 3:09 AM  

Ya Allah!
ak da 14 tahun dkat ipoh ni.
Dalam 14 tahun ni baru petang tadi aku sedar ada dewan ni kat ipoh
astaghfirullahalazim
lepas tu baru tergerak hati nak search kat tenet pasal freemason di ipoh
huhu

irec November 23, 2009 at 8:17 PM  

Dah lama memerhati rumah misteri ini. Pnh juga nampak kelibat 2 - 3 biji kereta masuk. tp selain itu tiada aktiviti yang jelas kelihatan. Taksangka ianya milik Freemason. trima kasih kapada rakan seperjuangan yang memberitahu mengenai laman web ini. Rumah ini seharusnya dipantau untuk mengetahui cerita sebenar. Diharap ada rakan2 lain yang dpt turut sma memantau. tidak boleh dilepaskan

HambaBaru January 10, 2010 at 11:09 PM  

Sabtu 9 Jan 2010 jam 7 ptg ketika hujan renyai....terlihat beberapa kelibat manusia berkemungkinan ahli di perkarangan halaman rumah tersebut. apa yang dilihat kebanyakkn mereka adalah berbangsa Cina dan India termasuklah mat saleh. tidak dapat dipastikan smaada bangsa kita ada turut serta..wallahualam. Kebetulan hamba dalam perjalanan pulang menaiki motor tatkla hujan turun, memandu dibelakang kebetulan slaah seorang ahli disitu.... berkereta mercedez berwarna silver bernombor WJA 1234. ( nombor yang tidak akan hamba lupakan kerana ini bukan lah sesuatu yang dipandang remeh. keesokkan nya pula 3-4 gereja diceroboh dibaling batu dan dilontar molotov. seolah olah membalas tindakan surau yang dibaling batu dan dikencing. seolah olah islam dan kristian berbalah antara satu sama lain.... adakah kebetulan? atau memang benar tiada kaitan?.... buat ape mereka meeting? utk merancang perbalahan agama di m'sia? atau lebih besar lagi???/ sila komen... wallahualam...

Hrap maaf... gambar mereka meeting mahupun kenderaan tersebut tidak dapat hamba sertakan. keadaan hujan dan hamba kebetulan berhenti dihapan pintu masuk mereka. utk tidak nampak terlalu obvious hamba hanya sempat mengintai shaja.

Namun akan hamba sertakan nanti bukti bahwa ada restoran di IPH yang Ownwernya adalah ahli FREEMASON secara terang terangan.... insyallah...

pencari kepastian October 10, 2011 at 1:59 AM  

aku tesedar pasal freemasons di malaysia sekitar tahun 2007 - 2008...
dan yang mengejutkan rumah freemasons seperti gmbar tersebut hanya terletak di sebelah pintu Kelab Golf Ipoh, kawasan yang sering aku lalu.. sejak itu kawasan tu jadi 'favourite spot' aku ntok ngintai2 ape aktiviti dorg... untuk makluman cube tgk dewan tu pada setiap hari sabtu xsilap aku la... dlm jam nk dekat maghrib.. plg last aku tgk agak2 dlm bln June thn ni.. beberapa kete2 mewah parking kt situ.. then ade sorg pompuan yg nmpk bertudung pon masuk dlm lodge tu.. xtau la ape ritual yg nk dibuatnye dlm tu...

Anonymous November 3, 2011 at 7:37 PM  

.bukan kat ipoh jer ader..seluruh malaysia nih dah adoo..sejak zaman berzaman lagi..kat KL,penang,sarawak,sabah,..ni smua peninggalan British colonies ..siapa2 ada ahli keluarga yang pernah jadi askar english zaman dulu..kat uniform dier org nih pun ada..kat benet pun ada lambang nih..

Anonymous November 3, 2011 at 9:23 PM  

kalau dah tau pun, apa kita boleh buat, takkan nak buat demo kot?

Determination November 3, 2011 at 9:24 PM  

kalau dah tau pun, apa kita boleh buat, takkan nak buat demo kot?

Anonymous November 3, 2011 at 9:36 PM  

bukan kat Ipoh je....tmpat lain pun ada le...dlm Perak gak

Anonymous November 5, 2011 at 4:06 AM  

freemason dah bertapak kat tanah melayu dr zaman sebelum merdeka lagi..banyak lodge2 yg wujud dalam malaysia ni.

Anonymous December 6, 2011 at 7:51 AM  

klu diikuti & diamati tentang pertubuhan nie memang xkan settle smpy bila2.. tp utk mengetahuinya, haruslah mengkaji terlebih dahulu tentang nya.. perlu diingat bahawa, terdapat beberapa presiden di dunia baik yg hidup mahupun yg telah meninggal dunia menganggotai pertubuhan ini.. cuma dibezakan dgn degree ataupun level masing2.. nauzubillah..

TiSu MuKa December 28, 2011 at 5:39 PM  

ooo..ini bukn rumah tp dewan,org2 kaye je slalu dtg wat aktiviti kt situ tp sebelah mlm je..tp korg x plik ke kwsn 2 rmai org2 kye je yg dduk..mesti ade smething kan?

van persie December 12, 2012 at 3:00 PM  

Mmg nmpk berhantu rumah tu, kitaorg ada plan juga nak amik pinggan mangkuk diorg... mesti klasik...

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP