KERAJAAN PERLU BERTERIMA KASIH KEPADA PEMBANGKANG

>> Friday, June 17, 2011


Kerajaan Malaysia teramat-amat perlu mengucapkan terima kasih kepada parti pembangkang kerana dengan adanya pembangkanglah semua kemarahan dan 'ketidakpuashatian' rakyat dapat di kawal. Contohnya kenaikan harga minyak, gula dan barangan keperluan harian dan juga sumber tenaga. Kalau tidak ada peranan pembangkang dalam menanggani kemarahan rakyat maka akan berlakulah insiden yang tidak diingini.

Sehari dua ini kita digemparkan oleh beberapa web kerajaan dan yang berkepentingan telah di godam oleh hackers tempatan yang begitu memarahi kerajaan Malaysia kerana menidakkan hak mereka dalam menggunakan filestube, megaupload dan 8 kemudahan para netters.


Pada dasarnya memanglah site-site ini bagi kerajaan adalah site yang kebanyakkannya adalah mendorong kepada gejala sosial kerana pengguna site ini akan mengalakkan aktiviti pornografi, cetak rompak, aktiviti tidak sihat yang lain, mengurangkan pendapatan negara dan lain-lain lagi.

Tetapi bukan dengan menghentikan perkhidmatannya tetapi lebih kepada memantau, walaupun kita tidak bersetuju dengan menggunakan hackers yang tidak bermoral untuk menyerang website kerajaan dan yang berkepentingan, tetapi ini juga adalah satu 'signal' dari rakyat terutama anak-anak muda kepada kerajaan 1Malaysia bahawa kerajaan Najib memang rapuh dan akan tumbang tidak lama lagi.

Masakan tidak dengan beberapa hackers tahap tempatan pun sudah mampu menerobos website kerajaan, bagaimana dengan kepentingan pertahanan dan kewangan negara?

KP : dengan ini kami menyarankan supaya Najib berundur dan memberi laluan kepada Pakatan Rakyat untuk memerintah, kerana Pakatan Rakyat akan lebih menyuburkan budaya mesra seluruh rakyat.

0 comments:

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP